Vrednovanje raspoznavanja koštica maslina konvolucijskim neuronskim mrežama : završni rad - Pažin, Dario (D. Pažin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su predstavljene umjetne neuronske mreže i njihovo proširenje konvolucijske neuronske mreže koje su korištene u radu. Opisan je način rada, izgled arhitekture koja je korištena i predstavljeni eksperimentalni rezultati. Cilj ovog rada bila je klasifikacija sorti maslina pomoću pripadajućih koštica. Kao fizikalno svojstvo po kojem se koštice masline razlikuju odabran je oblik masline. Pronađene su točke na konturi masline i predane kao ulaz konvolucijskoj neuronskoj mreži. Za rad s mrežom korištena je biblioteka Caffe, dane su upute za njenu instalaciju, objašnjeno korištenje te opisani njeni slojevi i parametri. Na kraju su predložene ideje za poboljšanje točnosti klasifikacijskog postopka.