Sustav za upravljanje kognitivnim testovima i multimedijskim pobudama : diplomski rad - Čolić, Vedrana (V. Čolić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Simulacijski sustav, s problematikom testiranja kognitivnih funkcija čovjeka pod utjecajem multimedijskih pobuda u funkciji stresora čija je svrha izazvati pobuđeno emocionalno stanje, važan je dio interakcije čovjeka i računala kojem je krajnji cilj osim detekcije neispravnog funkcioniranja mozga, poboljšati kognitivne sposobnosti ponajviše kod osoba koje se bave visoko rizičnim i stresnim poslovima. Cilj ovog sustava je ispitati povezanost emocija, stresa i kognitivnih funkcija čovjeka kroz virtualno okruženje zbog ekonomičnosti, sigurnosti i ponovljivosti. Ostvareni kognitivni testovi dobar su pokazatelj u kolikoj je mjeri osoba sposobna nositi se sa stresnim situacijama, koliko stres utječe na njene sposobnosti i konačno dobar su alat za unapređenje kognitivnih funkcija čovjeka. Kroz ovaj diplomski rad oblikovan je modularni sustav za izvođenje računalnih testova kognitivnih funkcija, koji može ujedno prikazivati multimedijske pobude.