Optički senzorski sustav za mjerenje temperature i naprezanja : završni rad - Maslać, Josip (J. Maslać, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Opisani su senzorski sustavi za mjerenje temperature i naprezanja temeljeni na svjetlovodnoj Braggovoj rešetci. Opisane su metode određivanja pomaka valne duljine i načini multipleksiranja više senzora. Izveden je sustav zasnovan na svjetlovodnoj rešetci , SLED širokopojasnom izvoru i Fabry-Perot ugodljivom filtru.