Primjena algoritma sažimanja neosjetljivog na lokalne promjene na grupiranje kompozitnih programa s obzirom na model pouzdanosti : završni rad - Razum, Antun (A. Razum, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U kontekstu arhitekture zasnovane na servisima, kompozitni programi su složeni servisi koji ovise o drugim servisima. U ovom radu proučen je i opisan postupak izgradnje modela pouzdanosti kompozitnih programa. U svrhu učinkovitog poboljšanja pouzdanosti većih skupova kompozitnih programa, modele pouzdanosti potrebno je grupirati prema određenom kriteriju. U ovom je radu stoga oblikovan i programski izveden algoritam grupiranja koji će za to poslužiti. Algoritam se temelji na sažimanju neosjetljivom na lokalne promjene, a sam postupak grupiranja jedinstven je i ne spominje se u dosadašnjim radovima. Za potrebe testiranja, u sklopu rada programski je izveden i visoko prilagodivi generator modela pouzdanosti. Ostvareni algoritam vrednovan je nad generiranim skupom podataka i njegovi su rezultati uspoređeni s rezultatima postojećeg algoritma grupiranja. Algoritam razvijen u ovom radu pokazao se učinkovitim i točnim nad generiranim skupom podataka.