Primjena metoda dubokog učenja u razvoju investicijskih strategija : završni rad - Stanić, Mateo (M. Stanić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru područja strojnog učenja, kao velikog dijela umjetne inteligencije, razvijaju se metode kojima je moguće implementirati sve složenije probleme. U ovom radu obrađena je teoretska pozadina na kojoj se temelji većina današnjih uspješnih implementacija. Obrađene su umjetne neuronske mreže, metode dubokog učenja kao potencijalnog rješenja prevelike dimenzionalnosti ulaznih podataka te Q – učenje kao metode podržanog učenja. Primjenjivost ovih metoda je ispitana u donošenju investicijskih strategija na burzi.