Postupak osvjetljavanja scene metodom isijavanja : završni rad - Kramarić, Igor (I. Kramarić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su modeli osvjetljenja scene u računalnoj grafici s naglaskom na modele globalnog osvjetljenja koji točnije simuliraju propagaciju svjetlosti kroz scenu u odnosu na lokalne modele osvjetljenja. Opisano je nekoliko algoritama globalnog osvjetljenja, a detaljno je razrađen globalni model osvjetljenja pod imenom metoda isijavanja. Također opisana je jednostavna implementacija metode isijavanja te je dan omjer performanse i realizma slike.