Mobilni klijent za pristup sustavu upravljanja učenjem : završni rad - Vukušić, Kristian Stjepan (K. Vukušić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razrađen je postupak razvoja klijentske aplikacije za pristup sustavu upravljanja učenjem. U ranijoj fazi izrade rada razrađeni su korisnički zahtjevi te zahtjevi oblikovanja korisničkog sučelja, nakon čega se moglo prijeći na odabir tehnologija i alata te samu implementaciju aplikacije. Funkcionalnost klijentske aplikacije je prilagođena potrebama studentskih korisnika te obuhvaća sljedeće funkcije: prikaz kalendara studentskih obaveza, prikaz rezultata provjera znanja, strukturirani studentski forum te pregledavanje objavljenih nastavnih materijala. Interakcija se temelji na standardnom skupu gesti podržanom na odabranoj mobilnoj napravi sa zaslonom osjetljivim na dodir (pametni mobilni telefon, odnosno pločno računalo). Aplikacija se izvršava pod mobilnim operacijskim sustavom Android uz podršku starijih verzija.