Upravljanje frekvencijskim pretvaračem pomoću procesora za digitalnu obradu signala : diplomski rad - Markić, Ante (A. Markić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Pokazani su načini upravljanja asinkronim motorom. Opisani su dijelovi frekvencijskog pretvarača. Projektiran je izmjenjivački dio frekvencijskog pretvarača. Korišten je inteligentni učinski modul. Odabrani su elementi za mjerenje napona i struje istosmjernog međukruga, struja dvije faze motora i temperature učinskog modula. Predviđeno je sučelje za inkrementalni enkoder. Osigurana je galvanska izolacija energetskog i korisničkog dijela pretvarača. Odabrani su optoizolatori za izolaciju upravljačkih signala. Korišten je LTspice za simulaciju izolacije digitalnog signala u dva smjera. Odabrana su izolacijska pojačala za izolaciju analognih mjernih signala. Projektirano je napajanje svih dijelova frekvencijskog pretvarača. Odabran je procesor za digitalnu obradu signala prikladnih mogućnosti. Osmišljeno je korisničko sučelje sastavljeno od LCD ekrana i tipki.