Aplikacija za upravljanje portfeljem vrijednosnih papira : diplomski rad - Šilović, Ivan (I. Šilović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je opisati osnovne ideje i koncepte investiranja na tržištu kapitala. Postoje dva različita načina, standardno ulaganje u dionice, obveznice i slično, te trgovanje ugovorima za razliku i na tržištu valuta. Prvi način je relativno jednostavan i lagan, no ne nudi veliku moguću zaradu, dok drugi je puno kompliciraniji i teži ali je i potencijalna zarada mnogo veća. Kako bi se olakšalo trgovanje, mogu se koristiti automatizirani algoritmi (stručni savjetnici) bazirani na tehničkim indikatorima koji posve samostalno mogu obavljati transakcije.