Razvoj obrazovne aplikacije SamEx za operacijski sustav iOS : diplomski rad - Beć, Filip (F. Beć, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu opisan je razvoj obrazovne aplikacije SamEx za operacijski sustav iOS. Aplikacija je nastala na temelju postojećeg sustava te aplikacija za Windows Phone i Android mobilne uređaje. U prvom dijelu rada opisan je operacijski sustav iOS, njegova arhitektura i tehnologije korištene u razvoju aplikacija. U nastavku je opisana metoda iskustvenog učenja, njezine prednosti nad tradicionalnim načinima učenja i primjena te metode u kombinaciji s mobilnim aplikacijama. U drugom dijelu rada prikazana je arhitektura cjelokupnog sustava, a detaljno je opisana arhitektura SamEx aplikacije. Zadnji dio opisuje najvažnije funkcionalnosti i daje smjernice za korištenje aplikacije.