Programsko rješenje za korisničku interakciju zasnovanu na pokretu : završni rad - Štracak, Lovro (L. Štracak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Osobe s motoričkim poteškoćama teško se služe sredstvima za upravljanje računalom poput računalnog miša. Kinect kao uređaj za praćenje pokreta ima veliki potencijal biti zamjena ili alternativno rješenje mišu. U ovom radu istražene su i analizirane su mogućnosti koje pruža Kinect, opisani su sastavni dijelovi Kinecta te princip rada. Provedena je usporedba programske podrške za Kinect, isto kao i usporedba starog i novog Kinecta te je predloženo rješenje koje bi zamijenilo kursor pomoću Kinecta. Rješenje je ostvareno na Linuxu u programskom jeziku Python pomoću upravljačkog programa libfreenect koji je nastao u sklopu projekta Open Kinect.