Bežični senzorski čvor temeljen na integriranom sklopu nRF51822 : završni rad - Grlica, Josip (J. Grlica, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada detaljno su proučene mogućnosti i način korištenja integriranog sklopa nRF51822. Napravljena je vlastita ispitna pločica, programska potpora za slanje, primanje podataka i periodičko slanje podataka. U radu je detaljno opisana razvijena programska potpora optimirana za nisku potrošnju, s posebnim naglaskom na realizaciju pojedinih funkcija i njihov utjecaj na potrošnju sklopa. Provedena je teorijska analiza potrošnje integriranog sklopa pri periodičkom slanju paketa i provedeno je ekperimentalno mjerenje potrošnje sklopa.