Prilagodljivi memetički algoritmi : završni rad - Lukić, Marko (M. Lukić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuju se prilagodljivi memetički algoritmi kao ideja i implementacija. Oni se oni se koriste kao svestrani optimizacijski algoritmi kojima na raspolaganju stoje razni alati. Pobliže se prikazuju komponente od kojih se sastoje te na koji su način one implementirane. Naposljetku algoritmi su ispitani skupom problema, uspoređeni s drugima te je komentiran njihov postignuti uspjeh.