Performanse prijenosa podataka višekanalnim modulacijskim postupcima : diplomski rad - Vuković, Igor (I. Vuković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: OFDM je sustav prijenosa informacije kod kojeg se serijski slijed simbola dijeli na više sporijih slijedova koji se koriste za modulaciju ortogonalnih podnosioca. OFDM se koristi u mnogim praktičnim sustavima jer je pogodan za prijenos informacije u bežičnim i ožičenim medijima. Kod frekvencijski selektivnih kanala SNR znatno varira s frekvencijom. DMT je vrsta OFDM-a koja dobro iskorištava frekvencijski selektivan kanal a koristi se u ožičenim sustavima kao što je DSL. DMT koristi WFA za optimalni raspored snage po tonovima te odgovarajuću alokaciju bitova. Simulacijama je pokazano kako je poboljšanje uz WFA obrnuto proporcionalno kvaliteti kanala.