Vektorsko upravljanje položajem servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača S120 s upravljačkom jedinicom CU320DP i kontrolera S7-1200 : diplomski rad - Pavić, Tomislav (T. Pavić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sustav vektorskog upravljanja položajem realiziran je pomoću programirljivog logičkog kontrolera (PLC) Simatic S7-1200, frekvencijskog pretvarača Sinamics S120 s upravljačkom jedinicom CU320DP te sinkronog stroja s permanentnim magnetima. Realizirano je apsolutno, relativno te pozicioniranje upotrebom programskih blokova pomoću funkcijskom modula Basic Positioner. Grafičkim sučeljem omogućeno je jednostavno upravljanje položajem u ručnom načinu ili pokretanje sekvence programskih blokova. Grafičko sučelje kroz PLC program postavlja upravljačke riječi te kroz Profibus mrežu razmjenjuje telegram 111 s upravljačkim riječima s frekvencijskim pretvaračem. Pretvarač je parametriran programskim alatom Starter, dok su programski kod i HMI projektirani programskim alatom TiaPortal V13.