Karakterizacija silaznog prekidačkog naponskog regulatora s naglaskom na elektromagnetsku kompatibilnost : završni rad - Grancarić, Rebecca (R. Grancarić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je bila karakterizacija silaznog prekidačkog naponskog regulatora s naglaskom na elektromagnetsku kompatibilnost. Prekidački naponski regulatori su efikasniji od linearnih, no pri radu emitiraju visoke elektromagnetske smetnje. Dozvoljene razine elektromagnetskih smetnji su propisane određenim normama i najčešće prekidački regulatori emitiraju elektromagnetske smetnje iznad dozvoljene razine. U ovom radu su isprojektirani filtri na ulazu i na izlazu koji su smanjili razinu smetnje. S time je uređaj elektromagnetno kompatibilan. U ovom radu regulator je analiziran pomoću LTspice simulacija i na samom kraju mjerenjem pomoću LISN-a. Osim elektromagnetske kompatibilnosti, izvršena je karakterizacija prekidačkog naponskog regulatora. Odsimulirana je i izmjerena efikasnost regulatora, valovitost izlaznog napona, stabilnost, regulacija opterećenja i karakteristični valni oblici.