Utjecaj modela gibanja pčele na kolektivno ponašanje grupe : završni rad - Petković, Tomislav (T. Petković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom se radu bavi problemom utjecaja omjera pčela raznih eksperimentalno utvrđenih tipova na kolektiv. U programskom okruženju Matlab je izvršeno više simulacija nad homogenim i heterogenim grupama pčela s poznatim zakonitostima gibanja, te su izvedeni zaključci o utjecaju nekih vrsta pčela na gibanje ostalih vrsta pčela.