Parametri videokodera za uporabu u WebM formatu : završni rad - Purgar, Emil (E. Purgar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Video je sastavni dio tehnologija World Wide Weba te je važno da te tehnologije uključuju kodere/dekodere koji su kvalitetom sumjerljivi s komercijalnim koderima/dekoderima, a mogu se slobodno koristiti bez potrebe za plaćanjem naknada. WebM je otvoreni format za medijske datoteke koji uključuje VP8 i VP9 kodere/dekodere koji mogu ispuniti specifične zahtjeve za uporabu na webu. Nakon definicije osnova rada VP8/VP9 formata, predloženo je par profila za kodiranje. Za kraj je napravljena usporedba s konkurentnim formatima.