Web poslužitelj za udaljeni pristup osjetilnom sustavu Android mobilnog uređaja : završni rad - Oršić, Marin (M. Oršić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Pametni telefoni i slični oblici prijenosnih računala korišteni su u svakodnevnom životu. Takvi uređaji sadrže veliku količinu računalne snage, imaju velike kapacitete spremanja podataka i sposobnost umrežavanja te je većina opremljena senzorima raznolike primjene. S obzirom na činjenicu da su takvi uređaji pouzdani za upotrebu u svakodnevnom životu, njihove karakteristike ih čine sposobnima za sakupljanje i isporuku svojih osjetilnih stanja putem Interneta. Zajednica korisnika uključenih u prikupljanje i dijeljenje takvih informacija smanjuje potrebu za sustavima posebne namjene postavljenima kroz okoliš, istovremeno pružajući zadovoljavajuću količinu prostorne pokrivenosti. Uvjet za to jest, da korisnici mogu pridonijeti sakupljanju podataka na jednostavan i neopterećujući način te svakodnevno korištenje uređaje ostaviti nepromijenjenim.