Izrada složenih modela interijera : završni rad - Pregun, Bruno (B. Pregun, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su opisane tehnike izrade i prikaza virtualnih unutrašnjih prostora. Prvi dio sadrži pregled modeliranja interijera i dodatnih predmeta pomoću alata Blender. Opisan je postupak izrade potrebnih tekstura i priprema modela za daljnje korištenje. U sklopu rada razvijena je i aplikacija za prikaz i interakciju s izrađenim modelom. Drugi dio sadrži opis razvoja te aplikacije pomoću Unreal 4 engine-a. Rad opisuje metode sjenčanja materijala korištenjem fizikalno baziranog prikaza i razmatra nekoliko načina izračuna osvjetljenja. Za kretanje kroz scenu i interakciju s objektima korišten je vizualni skriptni jezik kojeg nudi Unreal Engine 4. U zadnjem dijelu rada opisane su neke dodatne mogućnosti poput specijalnih efekata i reprodukcije zvuka.