Modeliranje virtualne pločice za slaganje elektroničkih sklopova u 3D prostoru : završni rad - Vranješ, Luka (L. Vranješ, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Pločica za slaganje elektroničkih sklopova vrlo je efikasan način učenja i razumijevanja osnovnih principa rada modernih računalnih i elektroničkih sustava. Za dublju analizu rada i svojstava komponenata potrebno je upoznati se s fizičkim izgledom komponenata te samostalno složiti sklop. Virtualno okruženje pločice za slaganje elektroničkih sklopova pomoglo bi da je svaki student u mogućnosti samostalno složiti sklop. Virtualno okruženje rađeno je pomoću alata Blender i jMonkeyEngine.