Programski alat za automatizirano generiranje pojednostavljenog termodinamičkog modela zgrade : diplomski rad - Guštin, Dino (D. Guštin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Termodinamički modeli velikih zgrada posjeduju velik broj stanja i smisleno je automatizirati generiranje takvih modela kako bi se smanjilo potrebno inženjersko vrijeme za razvoj sustava upravljanja i mogućnost pogreške. Najefikasniji način da se to napravi je izradita aplikacije pomoću koje će korisnici moći vizualno izgraditi termodinamički model zgrade. Themodynamic model manager je aplikacija koja pruža niz takvih funkcionalnosti, od kojih su ključne: korištenje tlocrta zgrade za jednostavno vizualno dodavanje gradivnih elemenata, upravljanje materijalima i konstrukcijama zgrade, jednostavno modeliranje zgrada koje se sastoje od više katova te jednostavno generiranje matematičkog modela zgrade u prostoru stanja. Aplikacija također omogućava ispis modela koji je kompatibilan s Building Resistance-Capacitance Modeling (BRCM) Matlab Toolbox-om koji korisniku omogućava dodatni niz funkcionalnosti vezan uz evaluaciju termodinamičkog modela zgrade. Ključne