Sustav za detekciju i praćenje ruke pomoću dubinske kamere : završni rad - Jurin, Ivan (I. Jurin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada izrađen je sustav za daljinsko upravljanje robotskom rukom koristeći pokrete ljudske ruke. U radu su razmatrani pristupi detekciji i praćenju objekata u dubinskim slikama te je implementirana jedinstvena metoda detekcije ruke. Metoda se sastoji od dva koraka, segmentacija ruke iz slike te klasifikacija poze u kojoj se nalazi ruka. Metoda je ispitana i pokazala se uspješnom u primjeni u pogledu točnosti i računske zahtjevnosti. Uz metodu razvijen je i vlastiti mrežni protokol te specifičan način upravljanja kao spoj pozicijskog i brzinskog upravljanja. Upravljanje je također ispitano te radi u stvarnom vremenu.