Lokacijska aplikacija za pametni sat s operacijskim sustavom Android Wear : završni rad - Cvetnić, Matija (M. Cvetnić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu izrađena je aplikacija za operacijski sustav Android Wear. Sustav omogućuje prikaz karta na pametnom satu te prikaz GPS rute na karti. Pametni sat signalizira vibracijom korisnika ukoliko se udaljio više od 50 metara od zadane rute. Sva komunikacija odvija se bežični putem. Sustav se sastoji od dvije aplikacije, aplikacije za pametni sat i aplikacije za pametni telefon. Aplikacija na pametnom telefonu dohvaća karte s prikazanom rutom ukoliko je ona odabrana te karte šalje na pametni sat. Uz karte, aplikacija šalje i trenutnu lokaciju ukoliko pametni sat nema GPS modul. Aplikacija na pametnom satu prima karte te ih prikazuje na zaslonu.