Nova strujna, univerzalna filtarska sekcija s CCII, s niskom osjetljivošću i niskim šumom : diplomski rad - Cavrić, Josip (J. Cavrić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu predstavljamo programibilnu, lako podesivu, strujnu bikvadratnu sekciju opće namjene, koristeći strujne prijenosnike druge generacije, koji su bazirani na dobro poznatoj direktnoj formi II. S obzirom da ima nisku osjetljivost i uzemljene kondenzatore, ova sekcija je prigodna za dizajn pomoću integriranih krugova. Kako svaka sekcija koristi CCII sklopove, imamo strujni režim rada, pomoću kojeg možemo jednostavno realizirati električne filtre koji rade na višim frekvencijama, trošeći pritom manje snage i smanjivajući potrebu za velikim napajanjem. Pokazati ćemo i kako koristeći bikvartnu topologiju reduciramo osjetljivost amplitude strujne prijenosne funkcije u usporedbi sa istom kod kaskadne topologije. Osim osjetljivosti, termalni šum je također reduciran zahvaljujući bikvartnoj topologiji. Sve je analizirano koristeći PSpice, a pločica je dizajnirana pomoću Altium Designer programa.