Utjecaj stabilizacijskog namota na struje kratkog spoja transformatora : diplomski rad - Stojić, Matej (M. Stojić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Danas je uobičajena praksa da se stabilizacijski namot ugrađuje u transformatore određenih grupa spoja. U ovom diplomskom radu opisana je uloga stabilizacijskog namota kao i nužnost ugradnje s obzirom na konstrukciju jezgre te njegov utjecaj na situacije nesimetričnih pogona. U praktičnom dijelu napravljeni su proračuni struje kratkih spojeva za dva transformatora, jednog sa stabilizacijskim namotom i jednog bez stabilizacijskog namota.