Izračun cirkulirajućih struja u transformatoru s namotima na kat : diplomski rad - Jalšić, Kristijan (K. Jalšić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu istraživani su različiti načini izračuna cirkulirajućih struja kod transformator s namotima na kat. U uvodnom dijelu opisani su princip rada i nadomjesna shema transformatora. Za odabrani transformator proveden je izračun cirkulirajućih struja za različite pogone. Upotrebom programskom paketa MagNet određena je matrica induktiviteta te rasipne reaktancije između pojedinih namota. Na temelju dobivenih podataka iz MagNeta izračunate su cirkulirajuće struje pomoću programskog koda u Matlabu. Zatim je u MagNetu proveden tranzijentni proračun cirkulirajućih struja. U zadnjem dijelu rada su uspoređeni dobiveni rezultati iz MagNeta i Matlaba.