Mobilna aplikacija za praćenje uživo rezultata utakmica : završni rad - Gudelj, Marko (M. Gudelj, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu opisan je sustav Android kao cjelina, njegove temeljne značajke kao i arhitektura. Objašnjene su osnovne komponente, kao i klase neophodne za razvoj najjednostavnijih aplikacija. Ukratko je objašnjen postupak stvaranja korisničkog sučelja, te temeljni elementi sučelja. Detaljno je opisan postupak stvaranja projekta i jednostavne aplikacije, od korisničkog sučelja do programske implementacije. Live Score je jednostavna aplikacija koja služi kao alat zapisničaru odbojkaške utakmice. Svakim dodavanjem poena setu, rezultat se šalje preko Interneta web-usluzi. Detaljno su opisani koraci programske implementacije, pozadinski procesi te grafičko korisničko sučelje koje aplikacija koristi. Svi ključni dijelovi prikazani su kodovima. Za razvoj ove aplikacije koristio se Android Studio.