Prikaz slike u ugradbenim računalnim sustavima : završni rad - Dujmenović, Mihovil (M. Dujmenović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je prikazati mogućnosti prikaza slike pomoću ugradbenih računala i interakciju preko zaslona osjetljivog na dodir. Prvo treba proučiti arhitekturu mikroprocesora LPC2148, te arhitekture kontrolera zaslona (SSD1289 i XPT2046). Sljedeći korak je proučiti komunikacijske protokole koje koriste periferne jedinice. Nakon toga slijedi programska implementacija komunikacijski protokola. Kada su svi komunikacijski protokoli u funkciji potrebno je inicijalizirati zaslon. Zadnji korak ovog rada je bio implementirat sučelje i omogućit interakciju sa sučeljem putem dodira te analizirat rad cjelokupnog sustava.