Web aplikacija za upravljanje receptima : završni rad - Sičanica, Zlatan (Z. Sičanica, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada bio je ostvariti funkcionalnu web aplikaciju za uređaje sa operacijskim sustavom Android. Ta aplikacija korisnicima nudi usluge pretraživanja, pregledavanja i recenziranja kuharskih recepata. Recepti i svi ostali potrebni podaci su pohranjeni u PostgreSQL bazi podataka. Pri izvođenju pretrage, uzima se u obzir naslov recepta, njegovi sastojci i tekst koji opisuje njegovo izvođenje. To je riješeno pomoću funkcija koje koriste Postgresova proširenja Full Text Search i Fuzzy String Match. Osim baze i aplikacije, još jedna komponenta je web poslužitelj koji ih međusobno povezuje tako da poštuje smjernice REST arhitekture. Aplikacija se uglavnom koristi kao sučelje baze podataka prema korisniku i nema neke neovisne funkcionalnosti.