Preliminarno solarno mapiranje naselja Veruda u Puli : diplomski rad - Milovan, Ivan (I. Milovan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je napravljena analiza mogućnosti korištenja sunčeve energije na krovovima odgovarajućih zgrada u naselju Veruda u Puli. Pomoću podataka o površini i osunčanosti na području grada Pule te analizom dostupnih fotonaponskih tehnologija, odredio se ukupni potencijal za postavljanje fotonaponskih solarnih sustava kao i njihov potencijal za proizvodnju električne energije. Podatci o osunčanosti prikupljeni su na službenim internetskim stranicama NASA-e, dok se za simulaciju fotonaponskog sustava koristio programski alat HOMER. Temeljem važećeg Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije provela se detaljna ekonomska analiza predloženog rješenja.