Lokalizacija proizvoljno zakrenutog teksta u slikama : završni rad - Zelić, Filip (F. Zelić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu rada razmatra se lokalizacija proizvoljno zakrenutog teksta u slikama. Opisana su tri pristupa među kojima se najuspješnijim pokazao upravljivi filtar jer pronalazi maksimalni odziv neovisno o položaju. Proučena je i novija metoda transformacije širine poteza koja se koristi pri detekciji zakrenutog teksta. Nad slikama dobivenim ovim metodama obavljena je i binarizacija prema pragu dobivenom iz histograma. Metode su evaluirane nad setom slika debala označenih pločicom sa serijskim brojem. Programski kod pisan je u jeziku C++ uz korištenje biblioteke OpenCV. Rezultatne slike prikazane se u poglavlju o eksperimentalnm rezultatitma.