Sustav za detekciju plagijarizma izvornog koda : završni rad - Rakipović, Dino (D. Rakipović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Plagijarizam izvornog koda je sveprisutni problem kako u obrazovanju tako i u privredi. U sklopu završnog rada istraženi su i objašnjeni načini na koji funkcioniraju postojeći sustavi za detekciju plagijarizma. Također je osmišljen i projektiran sustav koji može uspješno detektirati plagijate među velikim brojem izvornih kodova (na primjer, studentska rješenja laboratorijskih vježbi) te omogućuje detaljan uvid u pojedine parove rješenja koje sustav smatra sličnima. Sustav je implementiran kao web aplikacija u Flask radnom okviru, koji je dio Python programskog jezika.