Web aplikacija za arhiviranje oftalmoloških slika : završni rad - Drmić, Andrea (A. Drmić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Za osobe koje imaju dijabetes, bitne su redovite kontrole vida kako bi se što ranije otkrila i liječila moguća oštećenja/bolesti oka. Dijagnoza dijabetičke retinopatije postavlja se na temelju detaljnog pregleda očne pozadine. Implementirana je aplikacija za pohranu oftalmoloških slika očnih pozadina pacijenata, koja liječnicima omogućava jednostavnije obavljanje pregleda. Ako je nakon automatske analize slike ustanovljena mogućnost postojanja bolesti oka, liječniku je omogućeno izdavanje uputnice za oftalmologiju oboljelom pacijentu. Oftalmolog može pregledavati povijest bolesti određenog pacijenta na jednostavan način, te ima uvid u slike očne pozadine pacijenta. Slike snimaju medicinski tehničari. Oftalmolozi lako mogu postaviti dijagnozu, tako da pacijent može na vrijeme početi s liječenjem u slučaju oboljenja oka.