Web-aplikacija za pretraživanje i odabir digitalnih edukacijskih igara s primjenom u školama : diplomski rad - Milat, Petra (P. Milat, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Središnji predmet istraživanja ovog diplomskog rada su edukacijske igre. To su igre napravljene u svrhu edukacije, ali su uz to i zabavne. U radu je opisano ukratko što su to edukacijske igre te koji repozitoriji edukacijskih igara su pronađeni. Nadalje, odabrana je edukacijska igra TuxMath koja je lokalizirana na hrvatski jezik. Dani su opis i postupak same lokalizacije. Na kraju, izrađena je Web aplikacija EduIgre koja služi kao pomoć nastavnicima za odabir edukacijske igre vezane uz određenu lekciju koju obrađuju s učenicima. Nastavnici pomoću odabira razreda, predmeta i željene lekcije dobivaju popis edukacijskih igara usko vezanih uz tu lekciju.