Meteorološka stanica temeljena na umreženom ugradbenom računalu : završni rad - Čagalj, Vicko (V. Čagalj, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Raspberry Pi je cijenom pristupačno računalo veličine kreditne kartice, bazirano na Linux operacijskom sustavu. Ljudima svih dobnih skupina omogućuje istraživanje svijeta računala te učenje programskih jezika kao što su Python i Scratch. U okviru završnog rada bilo je potrebno razviti meteorološku stanicu temeljenu na povezivanju Raspberry Pija sa senzorima s naglaskom na male troškove. Stvoren je dinamički web server na kojem se, uz vremensku oznaku iz sata stvarnog vremena, vrše periodična očitanja i pohrane veličina. Razvijeno je praćenje promjena istih kroz grafove koji se iscrtavaju na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi. Postoji mogućnost proširivanja meteorološke stanice dodavanjem drugih senzora.