Deidentifikacija osoba u video zapisima uporabom virtualnih ljudskih likova : završni rad - Mandić, Josip (J. Mandić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje postupak deidentifikacije snimljene osobe pomoću virtualnog lika. U tekstu su objašnjene metode i korištene tehnologije za izradu programa koji bi na učitanu video snimku ubacio izrađeni 3D model te učinio da se taj model ponaša kao snimljena osoba u videu. Za snimanje je korišten Microsoft Kinect uređaj zbog svojih senzora dubine i RGB senzora slike. Izrada modela je napravljena u besplatnom alatu MakeHuman, dok je čitavo rješenje napisano u Microsoft Visual Studiu korištenjem OpenGl kao glavnog alata za manipulaciju prikaza podataka videa, Kinect podataka i podataka 3D modela.