Optimizacija Booleovih funkcija za kriptografske postupke : završni rad - Krček, Marina (M. Krček, 2015)
Sažetak na hrvatskom: S obzirom da se Booleove funkcije najčešće prikazuju nizom bitova koji čine tablicu istinitosti, radi većih mogućnosti upotrebe raznih optimizacijskih algoritama koji koriste vektore realnih ili cijelih brojeva, ovaj rad opisuje prikaz Booleovih funkcija pomoću tih vektora. Booleove funkcije prikazane takvim vektorima optimirale su se evolucijskim algoritmima. Dobiveni rezultati prikazani su tablicama i vizualizirani grafovima, te su detaljno analizirani.