Računalna analiza EEG signala za medicinsku dijagnostiku : završni rad - Škriljak, Mateja (M. Škriljak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Snimanje elektroencefalografskih (EEG) signala ima važnu ulogu za dijagnostiku u medicini. Proučeni su načini snimanja te metode za analizu EEG signala. U radu je razvijena metoda za izlučivanje značajki EEG signala koja omogućuje razlikovanje signala dobivenih mjerenjem dvaju skupina pacijenata. Ispitana je upotrebljivost značajki u spektralnoj domeni te drugih značajki korisnih za razlikovanje skupina pacijenata. Značajke su primijenjene na dva modela klasifikacije.