Integracija senzora sile u sustav upravljanja kartezijskog robota Schneider Electric : završni rad - Krištofić, David (D. Krištofić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazan je jedan od načina iščitavanja podataka senzora sile i momenta. Svi potrebni dijelovi za takvo povezivanje te detaljno objašnjen program, rađen u grafičko orijentiranom programu LabVIEW, čitanja tih podataka iz kartice DAQ 24 DIO. Isto tako prikazano je povezivanje između računala i Modicona te testiranje veze. Objašnjen je program u SoMachine kojim se učitavaju podaci poslani iz računala te je detaljno obrađeno povezivanje i manipuliranje hvataljkom.