Vrednovanje raspoznavanja znamenki i slova konvolucijskim neuronskim mrežama : završni rad - Larva, Mislav (M. Larva, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su objašnjeni osnovni pojmovi potrebni za razumijevanje umjetne inteligencije, neuronskih mreža te konvolucijskih neuronskih mreža. Njihova glavna karakteristika je učenje na danom skupu uzoraka za razliku od ostalih analitičkih metoda rješavanja problema. Predmet rada je ,osim učenja neuronskih mreža, sakupljanje uzoraka koji se dovode na ulaz mreže. Korištena je Javascript biblioteka DrawMe za označavanje markica s brojevima te su razvijene funkcije za rotaciju i izrezivanje markica i brojeva. Za treniranje konvolucijske neuronske mreže koristi gotova biblioteka Caffe.