Algoritmi za problem pronalaska najkraćeg puta u težinskom usmjerenom grafu : diplomski rad - Terzić, Tomislav (T. Terzić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: DijkstraApp je jednostavna Windows Forms aplikacija koja omogućuje korisnicima ove aplikacije unošenje vrhova grafa u panel unutar GUI-a aplikacije, zadavanje usmjerenih bridova između tih vrhova (s točno zadanom ili nasumičnom vrijednosti težine brida) te izračunavanje najkraćeg puta između odabranog izvorišnog vrha do svih ostalih vrhova u grafu. Najkraći put od izvorišnog vrha grafa do bilo kojeg drugog vrha kojeg odabere korisnik aplikacije jasno je označen crvenom bojom te se na taj način vizualizira funkcioniranje Dijkstrinog algoritma, najkorištenijeg algoritma za pronalaženje najkraćeg puta u težinskom usmjerenom grafu.