Animacija lica na osnovu slike : završni rad - Gradečak, Andrea (A. Gradečak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Virtualni lik je 3D prikaz čovjekolikog lika na računalu. Brza i jednostavna proizvodnja virtualnih likova važna je zbog njihove sve češće primjene u mnogim područjima znanosti, ali i u svakodnevnom životu. U ovom radu prikazan je način dobivanja ovakvih likova iz fotografije pomoću alata Visage SDK. Detekcijom se prikupe podaci o karakterističnim točkama lica, vrhovima i poligonima koji se zatim koriste za prikaz odgovarajućeg 3D modela lica. Dobiveni 3D model je moguće animirati tako da prikazuje različite pokrete i izraze lica što postižemo tako da interpolacijom mijenjamo vrijednosti vrhovima 3D modela do odgovarajućih položaja vrhova.