Usmjeravanje u programski upravljanoj mreži zasnovano na parametrima kvalitete višemedijske usluge : diplomski rad - Šantl, Matija (M. Šantl, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U programski upravljanim komunikacijskim mrežama (engl. Software Defined Networks, SDN), funkcija prosljeđivanja prometa u mrežnim uređajima odvaja se od funkcije upravljanja prosljeđivanjem koja se izvodi na upravljačkom uređaju (engl. Controller).