Evolucija evolucijskih algoritama : završni rad - Tomljanović, Jan (J. Tomljanović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Objašnjena je ideja evolucije evolucijskih algoritama linearnim genetskim programiranjem. Evolucijski algoritam predstavljen je kao niz instrukcija na dva načina. Razvijen je algoritam genetskog programiranja koji evoluira evolucijski algoritam s obzirom na to koliko dobro evolucijski algoritam rješava problem za koji je napravljen. Navedni algoritam ostvaren je u programskom jeziku Java. Program je ispitan na primjeru evolucijskog algoritma za optimizaciju funkcija te rezultati pokazuju da je ovako razvijen evolucijski algoritam usporediv, ponekad i bolji, od standardnog ručno napisanog evolucijskog algoritma.