Lokalizacija objekata primjenom stereoskopske rekonstrukcije : završni rad - Marče, Petra (P. Marče, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad razmatra postupak lokalizacije objekata iz oblaka točaka dobivenog stereoskopskom rekonstrukcijom. Rad se nastavlja na diplomski rad Viktora Brauta koji je razvio računalni program podešen za detekciju objekata iz para rektificiranih slika snimljenih stereo sustavom montiranim na krov vozila. U okviru rada korištena je metoda poluglobalnog podudaranja radi dobivanja gušće disparitetne mape u odnosu na lokalne metode. Rad programa je evaluiran na KITTI object ispitnom skupu. Rezultati su prikazani u obliku krivulja koje pokazuju ovisnost odziva i preciznosti o traženom minimalnom preklapanju i u obliku krivulja koje prikazuju međusobnu ovisnost preciznosti i odziva.