Metodologija mjerenja performansi uspostave višemedijske sjednice kroz programski upravljanu mrežu : završni rad - Blokar, Filip (F. Blokar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad obrađuje koncept programski upravljanih mreža (SDN) te modele uspostave višemedijske sjednice protokolima SIP i RTSP. Proučene su i opisane postojeće metodologije za mjerenje performansi uspostave višemedijske sjednice protokolom SIP i mjerenje performansi SDN upravljačkog uređaja. Dodatno je predložena i razrađena metodologija mjerenja performansi uspostave višemedijske sjednice protokolom RTSP. Opisano je mjerenje metrike vremena reaktivnog pronalaska puta u emuliranoj SDN mreži te su analizirani dobiveni rezultati.