Automatizacija elektromotornog pogona sa sinkronim strojem s trajnim magnetima i rezolverom : završni rad - Aleksić, Mateo (M. Aleksić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Namjena ovog rada je uspješna automatizacija elektromotornog pogona sa sinkronim strojem s trajnim magnetima i rezolverom upotrebom programirljivog logičkog kontrolora S7 – 1500, frekvencijskog pretvarača Sinamics S120 sa upravljačkom jedinicom CU310 PN upotrebom programskog paketa TIA Portal te izrada vizualizacijskog sučelja. Proces automatizacije elektromotornog pogona je zahtjevan, ali nakon proučavanja svih mogućnosti i problema, osmišljena je logika za automatizaciju sustava te izgrađeno vizualizacijsko sučelje te je elektromotorni pogon pogonjen osmišljenim sustavom automatizacije.