Priključenje vjetroelektrane na prijenosnu elektroenergetsku mrežu : diplomski rad - Vurbić, Ivana (I. Vurbić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Uslijed globalnom zagrijavanju i klimatskim promijenama o kojima se mnogo priča u zadnje vrijeme uslijedile su promijene i u razvoju elektroenergetskog sektora. Kako bi se očuvao okoliš i smanjile emisije štetnih plinova u atmosferu dolazi do rastućeg razvoja obnovljivih izvora u elektroenergetskom sektoru. U radu se analzirao utjecaj priključenja 255 MW vjetroelektrana na područiju Slovenije. Analiza se provodila za dva slučaja stanja mreže. Zaključujemo da je evakuacija 255 MW vjetroelektrana s područja Slovenije moguć u oba slučaja i da neće doći do većih preopterećenja vodova.