Internetski portal za prikaz zajedničkih aktualnih tema s različitih internetskih portala : diplomski rad - Vukšić, Antonija (A. Vukšić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Internetski prostor nudi velik broj internetskih portala koji objavljuju aktualne 'vruće' vijesti. Ljudima je lako prepoznati vijesti koje se bave istom tematikom, no uspoređivanje i grupiranje tekstualnih dokumenata računalom traži veliko teorijsko znanje obrade prirodnog jezika i pretraživanja informacija. Ovim radom se nudi rješenje za izračun i prikaz zajedničkih vrućih vijesti. Za dohvat članaka korišten je Crawler4j, premda je za kategorizaciju članaka pri dohvatu korišten JSoup. Izračun sličnosti pojednostavljen je korištenjem Lucene knjižnice, a za grupiranje dokumenata korišten je Single linkeage hijerarhijski algoritam. U konačnici, za prikaz grupa vijesti korišten je Spring framework i za lijep izgled stranice korištene su tehnologije CSS i HTML5.